Vyberte stránku

Politicky nekorektní zamyšleníTak to tady máme zase. Do schránky mi místo letáčků na zaručený čistící prostředek přišel letáček na zaručenou jistotu. Oranžovej. Na Billboardech jsou pánové politici a ti oranžoví říkají, že budou škodit a strašit. Modří se zase přiznávají k tomu, že způsobili finanční krizi. Ano, eurovolby jsou na spadnutí a já mám pocit, který nelze vyjádřit jinak, než: WTF?!

Nejprve jsem se sám sebe zeptal na to nejdůležitější: Chci jít volit do Evropského parlamentu? Odpověď zněla: ANO. A tak mi nezbude nic jiného, než si vybrat tu pravou (levou?) stranu ke zvolení.

Z čeho máme na výběr? Do EP kandiduje 33 politický stran a uskupení. Pokud jsem pochytil správně, Česká Republika má nárok na 22 křesel. Což znamená, že z každ strany vybereme přesně 0.666 kandidáta a bude (číslo, které mi vyšlo je náhoda a nebo temné znamení?)

Bohužel, lidé ještě nepřišli na to, jak se rozdělit na více částí tak, aby všechny části byly nezávisle na sobě funkční a provozuschopné. Jak smutné. Navíc, další trapné omezení mluví o tom, že jako volič jsem oprávněn volit jenom jednu stranu. Tak kudy do toho? Jelikož jsem tvor líný, začal jsem se místo o programy jednotlivých stran zajímat o jejich předvolební videa.

Mojí fascinaci nejpre získala Kateřina „Biomasa“ Jacques:

Ano, i já jsem si po prvním shlédnutí pravil: WTF?!

Příběh o fešné děvečce s cedulkami, která bujného agronoma zapáleného do zelené EU vlajky odváží nejspíše na smetiště dějin mě jenom povzbudil k tomu, abych hledal dále. Vždyť do EP letos kandidují tři různé strany, co mají „Zelenou“ v názvu. Co na to Olga Zubová?

Tak jestli mi minule málem vypadnul pant, zde si musím zopakovat: WTF?!

Že před volbami politici slibují hezké počasí a pivo zdarma, jsem si tak trochu zvyknul. Ale že si to někdo dá do předvolebního videa? WTF?!

Dobrá dobrá. Zelení umí agitátorsky mávat prapory a slibovat Biomasu pro všechny. Chce to ale něco lepšího, něco ráznějšího. Něco tvrdého a neúprosného, jako beran!

Tak buď je chyba ve mně a nebo nevím. Přesto: WTF?!

No, tak nic. Bylo mi sděleno, že stejně se jedná o souboj dobra se zlem, pravice s levicí, Topolánka s Paroubkem. A má smysl rozhodovat jenom mezi dvěma:

A teď vážně: WTF?!

Co měly tato videa společného s volbami do Evropského parlamentu, či s jeho pravomocemi? Ano, správně, modří už vědí: Maximálně tak tu biomasu. Ale teď už tiše milé děti, promluví k vám samotný Mirek:

Díky, Mirku! 🙂

Tak nevím. Bojím se toho, že když si dám tu práci a přečtu si volební programy, svůj zájem jít k volbám ztratím úplně. A zatím se cítím poněkud rozpačitě z toho, co to tady máme za cirkus. Snad se v den voleb vyjasní a já budu vědět, koho volit.

A teď mě omluvte, jdu trénovat vrh vejcem na cíl.

Tento pátek zavítá k nám do Berouna sám Jirka a jeho melody boys!

Nashledanou v lepších časech