Vyberte stránku

postreh o vztahuMuj dalsi postreh je svym nazvem trochu zavadejici, ale lepsi nazev me nenapadl. Uvedomil jsem si totiz, ze je neco divneho na slove vztah.

Muj postreh se zacal utvaret, kdyz nas v T-Mobile prosili, abychom pri rozhovoru se zakaznikem pokud mozno co nejmene pouzivali slovo „pausal“ a misto nej spis rikali „tarif.“ Duvod je jednoduchy:

Velky pocet lidi nenavidi slovo pausal. Hezky je to videt v reklame na E-Banku, kde pan zlostne hazi kaminky do vody a rve: „pausal, pausal, a zase pausal“ tohle slovo se stalo synonymem pro: „platim za neco, co vlastne nechci“. A u slova vztah vnimam taky negativni naboj.

Teda alespon u chlapu. Vim, ze holky jsou vztahy uplne posedle, a prakticky kazda holka chce vztah. To my kluci vztah nechceme.

Pripada mi to jako se slovem pausal. Jakmile zacne holka pred svym klukem mluvit o vztahu, je zle. Presne kvuli tomuhle slovu se muj kamarad vcera rozesel se svoji holkou.

Mam to zatim z druhe ruky, ale slo o to, ze ona se ho zeptala, jak dal vidi jejich vztah. A on vztah asi nechtel. Tak se s ni radeji rozesel.

Zacal jsem si uvedomovat muzsky vyznam slova vztah. Je asi nekolik vyznamu, ale ja to vidim asi tak, ze kdyz holka mluvi o vztahu, tak to pro kluka znamena:

– ze on je akorat ten „privesek,“ ktery je pro ten vztah podminkou. Vztah v jedne osobe jeste nikdo nevidel.

– ze prichazi o dalsi holky. Doted to byla zabava, ale ted je to vazny. Uz si nemuze uzivat s kazdou holkou, co potka.

– povinnost. Rutinu. Nudu.

Samozrejme, ze je to blbost. Kazdy z tech bodu je blbost. Holky toho svyho (snad) neberou jako privesek. Kdyz holka mluvi o vztahu, tak je zamilovana. A ty ostatni holky?

Nevim, jak vy, panove, ale mne se moc casto nestalo, ze by si to se mnou holka chtela rozdat hned pote, co me uvidi. Ale treba to bude jen muj pripad 🙂

Jak z toho ven? Holky slovo vztah milujou a chlapi ho nenavidej. Ja osobne jsem narazil na jedno slovo, co se mi sem hodi.

Je to brokolice. No schvalne. Zkuste se chlapa zeptat, jestli ji brokolici. Spravnej chlap se zhnusene zatvari a s nejvyssim odporem v hlase vam rekne, ze by to nezral ani za milion.

Ja jsem v udobi nejprisnejsi diety byl donucen ochutnat brokolici. A jim ji dodnes. Protoze mi chutna. Ale jakmile nekdo vyslovi „brokolice,“ tak se oklepu. Je to hnusny slovo.

Takze vztah mam ve sve hlave jako brokolici. Zni to strasne. Ale chutna to skvele.

No to byl zaver jak poleno 🙂