Vyberte stránku

klasické záchodové prkýnkoJe to věčný problém: Prkýnko nahoře, či dole? Připadá mi, jako kdybych narážel na nějaký neustálý spor, který jednoho dne může propuknout v pravou občenskou, či náboženskou válku.

Problém sklápění prkýnka je tak rozsáhlý, jako například loupání banánu: Jsou tu lidé, co loupou od špičky, jiní loupou od šťopky a všemi zavrhovaným banánovým ateistům je to jedno. Tak to samé je tu se záchodovým prkýnkem.

Onehdá se mi například Kolja svěřil s tím, že ho bytná chtěla vyhodit z baráku jenom proto, že nedal prkýnko dolů. Dneska vás vyhodí z baráku a co bude zítra? Předpokládám válku. A to přímo válku pohlaví.

Za záchodovým prkýnkem nahoře hledej chlapa, řekne vám každá dobrá feministka. Asi začnu dělat nenápadný průzkum, ale na dámských záchodcích asi nenajdete prkýnko nahoře, že?

Ale dámy, jste přeci velké holky. Je opravdu takový problém si všimnout, že je prkýnko nahoře, a dát ho dolů? Odpovídají v obraně muži. Přeci jenom, přes prkýnko se strašně blbě strefuje.

Představte si, že hrajete golf. Tak přesně takhle to vidí chlap. Mírně se rozkročit, zaujmout pevný postoj, uchopit náčiní do obou rukou a plně se soustředit na to kulatý pod sebou. Tak teď mi dámy řekněte, taky by vám vadilo prkýnko v soustředění, že?

Vedl jsem osvětovou diskuzi s pár dívkami. Vždy na téma: „Výhody všímání si, zda je prkýnko nahoře nebo dole.“ A byla to opravdu zajímavá diskuze. Nemá cenu diskutovat o tom, zda je Bůh, nebo mimozemšťani. Časem stejně s vaším protivníkem dojdete ke shodě. Ale o prkýnku se prostě neshodnete.

Dostalo se mi vysvětlení, že když klasická ženská letí na záchod, tak prostě nerozsvěcí, nekouká, prostě sedne a dělá. A když si sedne rovnou na porcelán, tak je to velmi nepříjemné.

Technická vsuvka: U slova „porcelán“ mě prostě napadla porcelánová panenka. Tak jsem na ní hodil odkaz, ale o tématu jsem se s ní nebavil.

Ale proč ženský choděj na záchod až na úplně poslední chvíli? Já jako chlap si na záchod plánuju cestu … něco, jako když se chystáte jít hrát golf. Asi z toho plyne ponaučení, že by ženy měly víc hrát golf.

Abych se co nejvíce ponořil do myšlenek slečen a dívek, zkouším nyní dělat malou potřebu vsedě. Je to pohodlnější, to ano. Ale nemá to to kouzlo.

Ten stav naprostého uvolnění poté, co se chvíli člověk musí plně soustředit „na výkon“ asi žena nikdy nezažije. A to stojí za to prkýnko vzhůru 🙂

A na závěr? Já osobně se snažím být gentleman a velký kluk, co se snaží dávat prkýnko dolů. Když to teda vám ženám tolik vadí. Ale taky očekávám pochopení, když se mi to někdy „nepovede“.

A co vy na to?