Vyberte stránku

Zapomněli jste na ebolu? Tak vězte že České ministerstvo zdravotnictví nezapomíná!

Když jsem letěl v listopadu 2014 do Německa, tak to ebolová mánie byla zrovna na svém vrcholu. Rodiče se doma obávali, že určitě poletím s někým nakaženým, a tak dále a tak podobně.

Aby nás naše ministerstvo ochránilo, tak jsem musel vyplňovat čestné prohlášení, kde že jsem to byl, a že jsem nebyl v Africe, a tudíž nemám ebolu. A kdyby něco, tak ať laskavě napíšu, kde jako budu po příštích 21 dní.

Teď je leden 2015 a většinová veřejnost se s Ebolou vypořádala úplně stejným způsobem, jako já s Lorenzo Lamasem. Zapomněli jsme na ni a tak nějak jsme začali předpokládat, že ebola jaksi není.

Ale naše ministerstvo nezapomnělo. V letu z Frankfurtu zpátky domů se najednou ozvala hláška: „Ve spolupráci s ministerstvem zdravotnictví ČR si vás dovolujeme upozornit, že pokud jste byli v Libérii, Demokratické republice Kongo a nebo Pobřeží slonoviny, tak se musíte nahlásit.“

Na jednu stranu jsem rád, že se někdo stará. Ale na druhou stranu si říkám, jak to ti Němci dělaj? Zrovna Frankfurt je obrovský mezinárodní letištní uzel, a pokud cestujete někam daleko, tak přes Frankfurt musíte projít.

A přesto mi připadá, že to maj vyřešený líp, jak naše ministerstvo zdravotnictví.

Nejsme možná až trošku moc hysteričtí?